Switchking on Raspberry Pi

General questions and comments.
gnagis_99
2 stars
2 stars
Posts: 33
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by gnagis_99 » Sat 03 May 2014, 10:00

Upptäckte nu att i felmeddelandet så står det "/usr/local/lib/mono/2.0/mscorlib.dll
och i tipsen på nätet så pratar man om "/usr/lib/mono/2.0/mscorlib.dll" och den mappen finns faktiskt.
I mono-mappen så finns dessa mappar : 2.0, 3.5, 4.0, 4.5

gorhak
3 stars
3 stars
Posts: 59
Joined: Wed 28 Sep 2011, 15:35
Location: Spånga

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by gorhak » Sat 03 May 2014, 20:42

Läs #27 ovan, speciellt om monodevelop

gnagis_99
2 stars
2 stars
Posts: 33
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by gnagis_99 » Sun 04 May 2014, 21:36

Tack för svaret Göran.
Började följa #27 och det gick mycket bättre, i början.
Körde mono /bin/SwitchKing/Bin/SwitchKing.exe terminal 8080 8800
och kunde då koppla upp klienten och styra min konfade Nexa-brytare :-)
Sen installerade jag Mono hardfloat enl. punkt 3 i frittefrax instruktion.
Skapade sedan en switchkingd-fil som jag lade i /etc/init.d/ som jag även körde :
sudo chmod +x switchkingd
Försöker sedan starta den med "sudo service switchkingd start" (tror det går bra, för jag får inga felmeddelanden)
Men när jag sedan försöker ansluta klienten så får den ingen kontakt med Servern.
:-(

Petter244
1 star
1 star
Posts: 1
Joined: Mon 12 May 2014, 08:08

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by Petter244 » Mon 12 May 2014, 08:22

Hei.

Av erfaring har jeg funnet ut at man ikke skal installere mono slik det står i frittefrax sin instruksjon.
Mono med hard float installeres best med kun kommandoen

Code: Select all

sudo apt-get install mono-complete
, det trengs ikke noe mer!
Etter at jeg gjorde dette, har SK kjørt prikkfritt.

gorhak
3 stars
3 stars
Posts: 59
Joined: Wed 28 Sep 2011, 15:35
Location: Spånga

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by gorhak » Mon 12 May 2014, 20:55

Hej,
Undersökte detta lite och nu installeras hard-float med mono-complete ( så var det inte tidigare). Dessutom kan ju telldus 2.1.2 installeras enligt beskrivning för debian, detta gäller för wheezly.
Jag gjorde en helt ny installation, och på mindre än två timmar var allt på plats och Switchking snurrande med befintlig databas.
/Göran

leiyt
1 star
1 star
Posts: 6
Joined: Sun 21 Nov 2010, 20:35

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by leiyt » Tue 13 May 2014, 12:18

Gorhak!

Jag har följt alla inlägg i denna tråd och det har börjat bli lite rörigt. Skulle Du vilja ha den stora vänligheten och skriva en kort "steg för steg" lista hur Du lyckades på 2 timmar göra en ny installation med Switchking på Raspberry PI
Tror att det skulle vara väldigt många som blir tacksamma för detta.

Mvh

Leif

gorhak
3 stars
3 stars
Posts: 59
Joined: Wed 28 Sep 2011, 15:35
Location: Spånga

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by gorhak » Tue 13 May 2014, 13:51

Hej Leif,
Det finns planen att lägga ut instruktioner/kommandon samt en färdig image. Men det tar nog några dagar innan det är kontrollerat och klart.
Mvh
Göran

bepe002
1 star
1 star
Posts: 2
Joined: Fri 10 Feb 2012, 13:42

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by bepe002 » Thu 15 May 2014, 13:33

Ställer mig i kön bland dom som blir väldigt tacksamma.
//Bernt

leiyt
1 star
1 star
Posts: 6
Joined: Sun 21 Nov 2010, 20:35

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by leiyt » Wed 11 Jun 2014, 16:56

Är i begrepp att starta upp en ny Raspberry som kompement till den Raspberry PI som kör 1wire. Vore mycket tacksam för att få tillgång till en uppdaterad wiki hur sätta upp
PI med Switchking. Kanske även en image. Det är så mycket ändringar under resans gång att jag har svårt att följa den gamla wikin

/Leif

chris
3 stars
3 stars
Posts: 136
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Switchking on Raspberry Pi

Post by chris » Mon 30 Jun 2014, 12:02

Hej har kommit så långt att jag kan köra SK med mono /bin/SwitchKing/Bin/SwitchKing.exe terminal 8080 8800 i terminalfönster men stänger jag fönstret så kan jag inte komma i kontakt från klienten. Jag får inte heller till switchkingd att starta SwitchKing. Vad kan det vara för fel jag gör?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest