autoResetValuePlugin - Värde gammalt?

Hjälp med plugins, tillägg (exempelvis webbtillägget) och exempelkod som inte ingår i Switch Kings officiella installationspaket
Forum rules
För att kunna hjälpa dig med supportfrågor behöver vi så mycket information som möjligt.
Innan du skapar en ny tråd, läs gärna:
viewtopic.php?f=10&t=20
Post Reply
gNuSoftWare
2 stars
2 stars
Posts: 48
Joined: Sun 18 Dec 2011, 00:24

autoResetValuePlugin - Värde gammalt?

Post by gNuSoftWare » Mon 02 Jun 2014, 19:03

Gokväll..

Jag har en magnetbrytare på en dörr, den skickar endast "TurnOn"

Datakällan sätter
TurnOn = "3"

Samt AutoResetValuePlugin sätter värdet "1" efter 15 sek.

På så vis så triggar jag mail via SMTPDataSourcePlugin då värdet är MER än "2".
Detta lirar kanon - Öppnar dörren -> "3", mail går iväg. -> 15 sek -> Värdet sätts till "1" och den är redo för nästa öppning. (Ändrar gärna ej på 1 och 3 då scriptet lirar...)

Kopplar nu till ett Schema på en av mina lapor vid Entren som är ON dygnet runt OM värdet "3" uppfylls av magnetbrytaren. (När värdet är uppfyllt så är det uppfyllt i 00:15:00)
I min perfekta värld så borde lampan vara släcktdygnet runt tills den får värdet "3" av brytaren och sedan vara tänd i 15 min följt av OFF.

Datakällan visar "1", lägger på regeln (Magnetbrytaren = "3") och WIPPS så tänds lampan!?
Rent spontant så känns det som att datakällan visar värdet "1" som den fått av Reset pluginet, dock är värdet "Gammalt" och rött så den minns sista riktiga värdet som är "3".
Ändrar jag värdet på regeln till att den skall tändas på "1" som datalkällan visar så släcks lampan..

Då är frågan, kan jag återställa värdet utan att göra det "gammalt" eller kan jag på något vis ställa in så att schemat tittar på det faktiskt värdet oavsett om det är gammalt eller ej.

Har även testat att sätta regeln på rått "TurnOn" men detta lirar inte heller.

Någon? :banghead:

gNuSoftWare
2 stars
2 stars
Posts: 48
Joined: Sun 18 Dec 2011, 00:24

Re: autoResetValuePlugin - Värde gammalt?

Post by gNuSoftWare » Mon 02 Jun 2014, 20:47

Gårdagens natt var skapligt sömnlös.. Men skam den som ger sig..

Lösning i autoResetValuePlugin-et:
Justera
useExpirationSettingFromDataSource="False"
Till
useExpirationSettingFromDataSource="True"

Good to go :) :wave:

Martin
Administrator
Administrator
Posts: 2655
Joined: Tue 09 Nov 2010, 20:25

Re: autoResetValuePlugin - Värde gammalt?

Post by Martin » Tue 03 Jun 2014, 18:09

Perfekt - bra att du hittade lösningen :)
Martin | Switch King

gNuSoftWare
2 stars
2 stars
Posts: 48
Joined: Sun 18 Dec 2011, 00:24

Re: autoResetValuePlugin - Värde gammalt?

Post by gNuSoftWare » Tue 03 Jun 2014, 19:18

Martin wrote:Perfekt - bra att du hittade lösningen :)
Hehe brukar ge det en kvälls meck med prylarna samt forumet, sen blir det post :)
(Där man alltid vet att man får bra svar förr eller senare :) )

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest