Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Hjälp med plugins, tillägg (exempelvis webbtillägget) och exempelkod som inte ingår i Switch Kings officiella installationspaket
Forum rules
För att kunna hjälpa dig med supportfrågor behöver vi så mycket information som möjligt.
Innan du skapar en ny tråd, läs gärna:
viewtopic.php?f=10&t=20
Skotheimsvik
1 star
1 star
Posts: 12
Joined: Wed 27 Nov 2013, 15:19
Location: Norway, Bud

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by Skotheimsvik » Fri 29 Nov 2013, 00:32

Takk for deres tette og gode oppfølging.
Jeg hadde kopiert fra SOURCE mappen, og ikke BIN mappen. Etter å ha korrigert dette, fungerer alt som forventet.
Takk igjen for et godt og spennende produkt :)

gnagis_99
2 stars
2 stars
Posts: 33
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by gnagis_99 » Thu 07 Aug 2014, 12:44

tomas skrev så här :
- Skapa en datakälla i Switch King som går mot koden du angav för twoWaySwitchTargetCode
Men hur skapar jag den ? Alltså, vilket alternativ skall jag välja ?

Martin
Administrator
Administrator
Posts: 2655
Joined: Tue 09 Nov 2010, 20:25

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by Martin » Wed 13 Aug 2014, 07:47

En datakälla som använde Tellstick som "källa". Där kan du ange vilka koder som avses.
Martin | Switch King

gnagis_99
2 stars
2 stars
Posts: 33
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by gnagis_99 » Wed 13 Aug 2014, 13:23

Tack för svaret Martin, men jag förstår ändå inte riktigt hur jag ska konfa . .

Martin
Administrator
Administrator
Posts: 2655
Joined: Tue 09 Nov 2010, 20:25

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by Martin » Mon 25 Aug 2014, 19:37

Vi tar en sak i taget - har du lyckats skapa en datakälla som du ser växlar när du trycker "On" och "Off"?
Martin | Switch King

gnagis_99
2 stars
2 stars
Posts: 33
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by gnagis_99 » Mon 25 Aug 2014, 20:59

Jadå, den biten funkar.

Martin
Administrator
Administrator
Posts: 2655
Joined: Tue 09 Nov 2010, 20:25

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by Martin » Thu 11 Sep 2014, 20:19

Såg du detta tidigare i tråden:

Code: Select all

<add twoWaySwitchTargetCode="B:3" twoWaySwitchListenerCodes="A:1,C:3" commandThresholdMs="1000" />
För twoWaySwitchListenerCodes ska du ange de koder du har för dina sändare, t ex fjärrkontroll eller lysknapp. För twoWaySwitchTargetCode anger du den kod du vill använda inne i Switch King sedan. I exempelraden ovan så har du t ex en lysknapp som skickar Nexa A1 och en annan som skickar Nexa C3.

- Starta om tjänsterna i Switch King så att Switch King börjar använda pluginet
- Skapa en datakälla i Switch King som går mot koden du angav för twoWaySwitchTargetCode
- Testa att aktivera dina sändare och kontrollera att den nya datakällans värde fungerar som du tänkt
- Skapa gruppschema med regel som kopplas till värden på den nya datakällan
- Koppla gruppschemat till de enheter du vill styra
Det gäller alltså att först få reda på koden som dina sändare (dina brytare exempelvis) skickar ut - du har lokaliserat en med din datakälla som du har skapat, men du måste lokalisera den andra också.
När du har hittat de två koder som dina brytare använder skapar du en ny enhet i Switch King med en annan kod än de som sändarna skickar ut. Denna kod anger du sedan som "target code".
Martin | Switch King

gnagis_99
2 stars
2 stars
Posts: 33
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by gnagis_99 » Sun 14 Sep 2014, 11:24

Jag har 2 olika väggbrytare. Den ena är med 1 stor tryckknapp(kallar den för P1 och den andra har 2 st knappar(döpt dom till Q1 och Q2.
P11 sänder med koden M:13(den koden kan jag manuellt ändra i själva brytaren,om jag vill) och Q1 sänder koden 958xxxx:11 och Q2 sänder 958xxxx:12.
Har skapat en Datakälla med koden C:9
Har lagt in M:13 och 958xxxx:11 i Pluginet. Target har jag döpt till C:9(döpt till Trapp)
Startar om SK tjänsterna.
När jag trycker på P1 så ändras ändras datakällan Trapp mellan Av och På, men trycker jag på Q1 så händer ingenting.
Testade och skapade en ny Datakälla för Q1 med koden 958xxxx:11 och den ändrar status mellan Av och På när jag trycker på Q1 Off och Q1 On.
Då vet jag att jag använder rätt kod för Q1.
Förstår inte varför Trapp inte ändras när jag trycker på Q1 ?

Martin
Administrator
Administrator
Posts: 2655
Joined: Tue 09 Nov 2010, 20:25

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by Martin » Tue 16 Sep 2014, 19:56

Pluginet stödjer inte att du blandar enheter av olika typer eller protokoll.
Det står en liten blänkare om det i textfilen för konfiguration.

Code: Select all

      <!-- NOTE:                                                                                                       -->
      <!-- It is not possible to mix targets and listeners of different types. Use, for example, Nexa Code Switch      -->
      <!-- devices only, or Nexa Self Learning devices only. -->
Det har att göra med hur det fungerar när signalerna kommer in till Switch King och hur de ska "kopplas ihop" till en enhet.
Martin | Switch King

gnagis_99
2 stars
2 stars
Posts: 33
Joined: Tue 09 Nov 2010, 21:51

Re: Hur konfigurera TwoWaySwitch-plugin

Post by gnagis_99 » Sun 21 Sep 2014, 11:13

Då förstår jag. Tack för hjälpen.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests