Powerful and easy solution for home automation

Switch King is a user friendly application to control remote power switches using a computer. The application uses a Telldus Tellstick to send wireless signals to remote power switches to turn them on or off. With Switch King and Telldus Tellstick you will get a very affordable solution that is easy to install even in existing homes.  


Read more...

Use your smart phone as remote control for your home

By using your iPhone or Android smartphone you can turn lighting on and off or control other equipment. Switch King Live then makes it easy to control and monitor your home from wherever you are located.


Read more...

2 000+ members in the Switch King forum

The forum is a knowledge database for Switch King that is growing every day and where you can search for answers to your questions. You can also post a new question that the Switch King team or any of the over 2 000 members can answer. Thanks to all members that share their experience and help answering questions about Switch King!  


Read more...

Make your home smarter with Switch King

With Switch King you can for instance control if the engine heater should be on depending on how cold it is outside or turn on lighting based on motion detection. You collect values to Switch King and create rules for how devices are controlled depending on gathered data.  


Read more...
0123

News

Funktionstillväxt i Switch King

There are no translations available.

Vi måste tyvärr meddela att vi inte längre har som ambition att lägga till ny funktionalitet i Switch King server och klient inom överskådlig framtid.

Vi fortsätter som vanligt att hålla Switch King Live driftsatt liksom webbplatsen och forumet. I samband med detta har vi också beslutat att sänka priset på licenser till SEK 189 resp. SEK 129. De licensintäkter som genereras används för att täcka de serverdriftkostnader och administrativa kostnader vi har.

Det är fortfarande fritt fram för alla att utveckla plugin till Switch King och på så sätt lägga till ny funktionalitet till systemet. Redan nu finns ett antal plugin som löser olika behov. Självklart använder vi båda två Switch King för att styra våra hem och är supernöjda med den funktionalitet systemet redan har.

Om vi skulle hamna i ett läge där vi blir tvungna att stänga ned Switch King helt så kommer vi att meddela detta via vår hemsida och forumet minst 18 månader i förväg.

Vi har levt med det här projektet i 7 år och har investerat en stor del av vår fritid på att utveckla och underhålla det, men känner oss nu tvungna att dra ned på ambitionsnivån för att vara rädda om vår egen hälsa och våra familjer. Vi har lärt oss otroligt mycket på den här resan och vill passa på att tacka alla er användare som supportat projektet genom åren!

Hälsningar
Tomas & Martin

Koden för Switch Kings iOS-app tillgänglig på GitHub

There are no translations available.

Vi har nu gjort koden för Switch Kings iOS-app tillgänglig som ett open source-projekt för den som vill bygga vidare på appen på egen hand. Vi tror att dagens app kan vara en bra en grund för att utveckla en egen app för Switch King med möjlighet att lägga till ny funktionalitet eller skapa en ny "look and feel".

Koden ligger uppe på GitHub (dit man kan koppla upp sig med utvecklingsverktyget):
https://github.com/ForestC/Switch-King-Codebase

Om intresse finns så supportar vi att ändringar görs för appen och vi kommer då att sköta administrationen med att släppa ny version på AppStore för Switch Kings officiella app. Denna kommer även fortsättningsvis att vara Gratis.

För den som vill göra mer omfattande ändringar eller lägga till ny funktionalitet så föreslår vi att man gör en fork (eller tankar ner koden) och sedan släpper appen själv under eget namn. Det behöver då framgå att Switch King inte är utgivare av denna. Vi kommer inte att ha några synpunkter på prissättningen av en sådan version på appen.

Nytt plugin tillgängligt: Beräkning av daggpunktstemperatur och ånghalt

There are no translations available.

Vi har gjort ytterligare ett plugin tillgängligt till Switch King som gör det möjligt att beräkna daggpunktstemperatur, skillnad mellan lufttemperatur och daggpunktstemperatur och nuvarande ånghalt.

Med dessa uträknande värden kan du till exempel styra fläktar eller avfuktare på vinden eller i krypgrunden.

Koden för plugin:et är tillgänglig om du vill lägga till egna beräkningar och det finns instruktioner i koden för hur detta görs.

Plugin:et "Data Source Value Calculation Engine" och mer information hittar du här.

Nytt plugin tillgängligt: Aktivera systemläge eller scenario baserat på regler

There are no translations available.

Vi har gjort ytterligare ett plugin tillgängligt till Switch King som gör det möjligt att aktivera ett scenario eller ett systemläge när regel uppfylls för en datakälla. Detta gör det möjligt att t ex växla mellan Hemma-läge och Borta-läge med en väggbrytare eller starta ett scenario när rörelse upptäcks av en sensor.

Plugin:et har en enkel och transparent logik för att aktivera ett scenario eller systemläge vilket efterfrågats av användare.

Plugin:et har vi döpt till "Scenario/System Mode Trigger Plugin" och mer information hittar du här.

HP Stream 7: Billig och strömsnål surfplatta till Switch King

There are no translations available.

Just nu utreder och testar vi att använda HP Stream 7 surfplatta som serverdator för Switch King och det ser riktigt lovande ut. Surfplattan är strömsnål, helt tyst och saknar rörliga delar som kan gå sönder.

HP Stream 7 levereras med fullversion av Windows 8.1 vilket är kompatibelt med Switch King.

Mer information om testet hittar du här.

Page 1 of 12