Hemma hos Sonnyboy

Berätta hur du använder Switch King eller hur Switch King skulle kunna användas.
Post Reply
sonnyboy
4 stars
4 stars
Posts: 258
Joined: Sun 05 Dec 2010, 16:50
Location: Västerås

Hemma hos Sonnyboy

Post by sonnyboy » Thu 10 Mar 2011, 20:43

Mitt Sk system består av en server som ligger på en liten Samsung NC10 där jag även har klienten installerad. Eftersom det är xp home på denna så kör jag TeamViewer för att konfigurera allt från en annan dator.
Jag har 1st E-pad 10" som jag använder till enbart SK i behov att tända eller släcka något, jag har även en ZTE Blade som jag kör android appen på.

Just nu har jag 10 enheter som jag använder SK till, alla enheterna styrs av någon form av ett gruppschema ingen enhet har enhetsschema.

Jag har ett 1-wiresystem med LogTemp som jag använder mig av för att göra databaser till SK för att styra belysningen samt motorvärmare, jag levererar även temperatur till temperatur.nu. Statlink tuffar på här hemma där jag loggar alla givare till en accessdatabas som kommer att tas i bruk på allvar i vår när jag kopplar in frikylan, även denna har jag tänkt ska styras av SK, varför köpa styrningar när man ev. kan använda sig av SK.

Kan bara tacka Martin och Tomas för att ni skapat SwitchKing!

Tillagt 110419.
Nu har jag uppdaterat systemet med en Pir https://www.m.nu/pirsensor-p-200.html?o ... t7fup8u5p5 och en D2PChttps://www.m.nu/d2pc-2-io-med-skruvter ... t7fup8u5p5.
jag har även installerat BeyondMeasure som läser av Piren för att se om det är aktivitet i tvättstugan, är det aktivitet så tänds det, är det ingen aktivitet så släcks lampan efter 2 minuter. BM skapar en textfil med en 1 eller 0 som SK sedan läser av när filen ändrats.
Beyond Measure 1.7
Switch King
Klient 3.1.0.1
Server 3.2.0.2 med Databas 2.5.5
Telldus 2.1.1

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests